Dorpsvereniging Slochteren gaat voor het verbeteren van de leefbaarheid en het dorpsleven in Slochteren. Veel verenigingen doen dat op een specifieke manier zoals sport, cultuur, etc.
Dorpsvereniging Slochteren doet het op een algemene manier; door het organiseren van activiteiten voor iedereen van jong tot oud.
Voorbeelden zijn: het kinderfestival, het jaarlijkse vuurwerk, de Sinterklaasintocht, een ouderen-activiteit (voorheen bingo en in 2016 een bustocht) of een rommelmarkt.

Maar er kan meer in Slochteren. Het niveau van de voorzieningen dreigt door de aangekondigde bezuinigingen verder te worden afgebroken; het Olderloug is gesloten, ondernemers verdwijnen.
Als plaatselijke maatschappelijke organisatie doet de vereniging haar uiterste best om, waar mogelijk met anderen, het leuk te houden in Slochteren.

Twee weten en kunnen meer dan één. Een heel dorp moet dan tot grootse dingen in staat zijn.
U bent daarom van harte uitgenodigd om uw kwaliteiten af en toe voor het dorp in te zetten of op een andere manier hieraan deel te nemen.

Wilt u lid worden, dan kunt u dit aanmeldformulier invullen, graag zoveel mogelijk digitaal, en dan sturen naar: